Inget Skumt Med Dessa Fiskar!

Inget Skumt Med Dessa Fiskar!Du vet att fisk är bra för dig. Det är lågt innehåll av mättat fett, rik på protein och innehåller omega-3-fettsyror tänkt att göra alla typer av underbara saker för din kropp, från att hjälpa till att skydda ditt hjärta att lätta depressioner till välgörande vid artrit leder. Konsumtion av fisk i allmänhet är tänkt att minska risken för hjärtinfarkt och stroke och tros öka hjärnans funktion hos spädbarn. I själva verket är det viktigt för gravida kvinnor att få vissa fisk och skaldjur, eftersom en del av de näringsämnen bidrar det är viktigt för fostrets utveckling av hjärnan.

Men du läsa nyheter, och du är inte på väg att vända för att fiska när det kan vara förorenade med farliga nivåer av PCB och kvicksilver! Aldrig rädd, viktminskning Kliniken är här för att hjälpa dig att navigera dessa skumt vatten. Läs på.

Alla Om Pcb

Pcb, eller polyklorerade bifenyler, användes som isolering i transformatorer och förbjöds på 1970-talet.

Den dåliga nyheten: Trots förbudet, Pcb finns fortfarande kvar i vår miljö och tenderar att ackumuleras i animaliskt fett. Du hittar Pcb på många ställen-i högre fett nötkött, helfeta mejeriprodukter, hud av kyckling, fet fisk, och större, äldre rovfiskar.

Nyligen gård-fed lax träffa nyheter när Environmental Working Group (EWG), en vakthund organisation, gjorde en studie av 10 odlad lax filéer och fann att PCB-halterna i lax var 16 gånger högre än i färsk lax, 4 gånger högre än i nötkött och 3,4 gånger högre än i andra skaldjur.

Men om du tror att fisken har marknaden i ett hörn på Pcb, tror igen. Ett kycklingbröst har ungefär samma mängd och smör 2 1/2 gånger Pcb finns i odlad lax, enligt samma Environmental Working Group. PCB-förorening är också möjligt när man äter rött kött, fjäderfä, ägg och mejeriprodukter, enligt NATURVÅRDSVERKET.

Och här är det långsiktiga perspektivet: framtiden ser ljusare ut för fisk och Pcb. Halterna av Pcb i livsmedel har minskat med 90% under de senaste 30 åren, enligt Terry Troxell, chef för FDA: s Kontor för Växter och Mejeriprodukter, Livsmedel och Drycker.

Alla Om KvicksilverAlla Om Kvicksilver

Kvicksilver är ett välkänt neurologiska och njure toxin. Det finns naturligt i miljön, men fler släpps ut i luft, mark och vatten när vi bränner soporna, dumpa reningsverk på åkermark, och när våra fabriker bränna fossila bränslen. Kvicksilver har gjort sin väg in fisken del av livsmedelskedjan eftersom det finns i vattnet. Större fiskar, som gädda, bas, och mycket stora tuna, tycks innehålla mer kvicksilver eftersom de äter mindre fisk och nästan omedelbart ärva de fiskar som är kvicksilver butiker.

Den dåliga nyheten: på Grund av att äta fisk som innehåller kvicksilver kan skada nervsystemet av ofödda barn och kan utgöra en risk för små barn, FDA har skrivit en rådgivande för gravida kvinnor. Gravida kvinnor kan säkert äta 12 gram kokt fisk per vecka, så länge det är från den lägre kvicksilver arter. Vilken fisk har de mest kvicksilver? Haj, tilefish, king makrill, och svärdfisk tenderar att toppa listan.

Goda nyheter: En av våra mest populära fiskarna — tonfisk på burk — innehåller lägre halter av kvicksilver än andra typer. Men det är där de goda nyheterna slutar. Environmental Working Group rekommenderar gravida kvinnor att inte äta mer än 6 gram (om man kan är värt) tonfisk per månad — framför allt eftersom denna fisk äts så ofta i Usa.

10 Fisk Säkerhetstips

Nu, hur gör du för att sätta denna information i praktiken? Följ dessa 10 tips för att se till att din konsumtion av fisk är inom säkra riktlinjer:

  • Äta en variation av fisk och skaldjur är en smart väg att gå. Genom att äta olika arter av fisk, du sprider ut risken för att konsumera miljögifter som kan finnas i någon av dessa arter. När du har ett val, och försök att undvika att större fiskar som är med på listan av högre kvicksilver typer: haj, tilefish, king makrill, och svärdfisk.
  • Äta vilt eller konserverad lax istället för odlad lax när du har ett val, och tänka sig att äta mer än 8 uns av odlad lax per månad, enligt en färsk rapport från Environmental Working Group. (Men inte få tanken att vild lax är helt PCB-fria, även det bör konsumeras med måtta.)
  • Trimma alla synligt fett från din fisk innan tillagning (eftersom Pcb lagras i fiskens fett) och koka din fisk med en metod där fettet kan droppa bort, även om det cooks (grillning, rostning eller bakning).
  • Hålla sig till kokta (ej raw) musslor, ostron, musslor, musslor och andra blötdjur. Dessa filter, mata fiskar kan bära vattenburna bakterier, virus eller toxiner som kan orsaka allvarliga gastrointestinala problem om de äts råa eller okokt. Ostron och musslor bör kokas i minst 3 minuter eller kokt i 4-6 minuter för att förstöra skadliga mikroorganismer.
  • Om du är en stor sushi-fan (eller om du vill sashimi eller ceviche rätter), se till att restaurangen kan du gå till är en pålitlig källa för sushi och att de endast använder ocean-bostad fisk i sin råa rätter.
  • Råa skaldjur bör hållas väl kyld, i kylskåp temperaturer, även när du frostar av.
  • Var extra försiktig att rå fisk juice inte förorena andra livsmedel, särskilt de äts råa. Alla redskap och ytor som används för att förbereda råa skaldjur bör noggrant tvättas med varmt tvålvatten så snart som möjligt.
  • Kom ihåg att FDA anser att upp till 1 del per miljon för kvicksilver i fisk för att vara säker. I genomsnitt varor i USA skaldjur marknaden innehåller mindre än 0,3 miljondelar av kvicksilver.
  • Topp 10 säkrare fiskar att äta är: konserverad tonfisk, räkor, sej, lax, torsk, havskatt, musslor, plattfisk, krabba och musslor. Enligt FDA, dessa innehåller i allmänhet mindre än 0,2 delar per miljon av metyl-kvicksilver.
  • Köpa din fisk på fisk-butiker som säljer massor av fisk. Så du är mer benägna att få fisk som inte har suttit för länge. Och var inte rädd för att be köpmän som fisk kom i dag. Titta runt. Om skaldjur counter har en dålig lukt och ser ut som orena, är chansen att deras fisk är inte den fräschaste. Köpa fryst fisk fungerar också bra. Bara lägga den direkt i frysen om du inte ska äta den inom en dag eller två. Om du planerar att laga fisk inom en dag eller två, sätta den direkt i kylen för att tina (se till att det är i en behållare som inte tillåter rå fisk juicer att droppa på andra föremål i ditt kylskåp.)

Hur Mycket Fisk att Äta?Hur Mycket Fisk att Äta?

FDA rekommenderar äta bara en 7-uns hjälpa per vecka av stora fiskar som haj och svärdfisk, och inte mer än 14 gram per vecka för fisk-och skaldjursrätter med lägre halter av kvicksilver.

De gör dock varna för gravida kvinnor och kvinnor i fertil ålder mot att äta haj, svärdfisk, king makrill, och tilefish, vilket tyder på att de har denna typ av fisk mer än en gång i månaden. För andra typer av fisk och skaldjur, FDA anser upp till 12 gram kokt fisk per vecka, en säker belopp.

Environmental Working Group rekommenderar gravida kvinnor att inte äta mer än 6 gram tonfisk per månad. De rekommenderar människor att begränsa odlad lax för att inte mer än 8 gram på en månad, eller äta vilt eller konserverad lax istället.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *