Gå eller Springa, för att Uppnå viktminskning

Gå eller Springa, för att Uppnå viktminskningAtt gå den extra milen-bokstavligen-i hopp om större viktminskning kan vara något av en övning i meningslöshet. En ny studie visar att den typiska Amerikanska dieter kan förlora så mycket vikt med måttlig träning som med mer intensiva matcher.

Denna forskning visar att tillsammans med diet, när överviktiga kvinnor började en ny övning rutin efter år av att vara inaktiv, det spelade ingen roll om de kom ut ur porten körs eller en rask promenad. Efter ett år fanns det bara en total viktminskning skillnad på 1 1/2 pounds mellan dem.

“Det verkar som om intensiteten inte är den viktigaste faktorn som påverkar långsiktig viktminskning, säger forskaren John M. Jakicic, PhD, direktör för Fysisk Aktivitet och Vikt Management Research Center vid University of Pittsburgh.

Så Lite som 10 Minuter

Det är konsekvensen — göra vissa utövar på regelbunden basis, “även ackumuleras i anfall av så lite som 10 minuter per gång,” berättar han .

Jakicic rapporter om att kvinnor som började motionera 200 minuter i veckan på kraftig nivåer — såsom löpning eller annan verksamhet för att lämna dem flämtande och svettig — skjul i genomsnitt 19 1/2 pounds efter ett år, jämfört med 18 pounds förlorade genom att de som vistas samtidigt i mer måttlig träning såsom promenader. Kvinnor som motionerade 150 minuter i veckan förlorade ca 15 1/2 pounds med intensiv träning och 14 pund i måttlig takt.

Män var inte studerats, men Jakicic säger att det finns ingen anledning att tro att resultaten skulle skilja sig i dem.

Den take-home message: vilken takt du träna, gör det regelbundet. “Det bästa är om individer utvecklar ett mönster av motion som utförs på en daglig basis”, säger han.

Rätt TräningRätt Träning

Hans rön, som publiceras i denna veckas Tidning American Medical Association, förstärka ofta föreskrivna rekommendationer för bättre hälsa från att få minst 30 minuters motion minst fem dagar i veckan, även om det är på en måttlig nivå. Det är viktigt eftersom de flesta dieters ge upp träningsprogram efter några månader, ofta därför att de finner dem alltför svårt. Men genom att delta i mindre ansträngande aktiviteter såsom promenader på minst en 20-minuters-per-mil takt, att de kan vara mer benägna att fortsätta.

Naturligtvis, Jakicic är resultaten stöder också att andra faktor som är avgörande för en lyckad viktminskning — att skära kalorier.

De 200 kvinnor som han utvärderas, normalt 5-fot-4 och väger 192 pounds när studien började, alla minska sina kalorier på 1 200 till 1 500 per dag och fett för att inte mer än 30% av den totala förbrukade kalorier.

“I denna studie, de skära kalorier genom att nästan en tredjedel av sina tidigare nivåer, säger jag-Min Lee, MBBS, ScD, Harvard Medical School, som skrev en medföljande ledare att Jakicic studie.

“Det är en balans frågan. Du kan träna mycket lite men äter ingenting och ändå gå ner i vikt. Det kommer ner till hur mycket du är villig att offra, i termer av vad du äter och vad du gör för att bränna bort det. De flesta människor vill inte skära sin mat intag av för mycket.”

Fortfarande, Lee berättar att denna studie visar att en liten övning, görs konsekvent, kan göra mycket gott.

Pumpa Upp Din Kondition, FörPumpa Upp Din Kondition, För

Forskarna fann också att alla fyra nivåer av träning hade samma effekt på att förbättra konditionen. Tittar på ökningar i syre förbrukning — ett mått på hur väl kroppen använder syre för energi-forskarna fann att alla fyra grupperna hade liknande förbättringar efter 12 månader av träning.

Största Vikt Förlust

“Du kommer att få största vikt förlust från att ändra ditt kaloriintag på kort sikt, säger Jakicic. “Det verkar dock som att utan övning, den initiala viktnedgången är mindre och långsiktigt underhåll av viktminskning blir extremt svårt. Så, kost, utan att motion kommer att göra underhåll av viktminskning mycket svårt.”

Däremot säger han att träna utan att banta gör viktminskningen långsam och antagligen mindre effektivt-särskilt om du är ute efter att släppa allvarliga poundage.

Hans rekommendation för perfekt kombination: “Om en individ minskar sin nuvarande nivå av intag av 500 till 1 000 kalorier per dag och övningar 30 till 60 minuter per dag, viktminskning kommer att vara cirka två pounds per vecka, i genomsnitt.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *